як зробити малосольні огірки в банці

Для розсолу: Помийте огірки, петрушку, кріп крупно наріжте, зубчики часнику розріжте на 2 частини. Викладіть на дно банки шар зелені, покладіть огірки, додайте часник, гірчицю. Розчиніть у окропі сіль і цукор, гарячим розсолом залийте огірки - вони будуть готові через 12 годин.12 черв. 2023 р.
Скільки потрібно солі на малосольні огірки на 3 літрову банку?
Для консервації 3 літрів малосольних огірків, зазвичай потрібно приблизно 3-4 столові ложки солі.
Як робити малосольні огірки в банці?
В окропі розчиніть сіль і цукор, залийте огірки. Щоб банка не тріснула, лийте окріп на огірки, а не на стінки банки, під банку можна покласти щось залізне, наприклад, ніж. Залиште огірки при кімнатній температурі до повного охолодження, потім поставте в холодильник, щоб вони повністю охололи і можна подавати до столу! Кеш
Якою водою краще заливати малосольні огірки?
Для приготування малосольних огірків беріть фільтровану питну воду та зваріть розсіл. Кеш
Малосольні огірки: простий рецепт …
Смачні малосольні огірки в банці в холодній воді — простий рецепт засолювання
Рецепти смачних малосольних огірків в банці в холодній воді
Малосольні огірки в банці — хороша закуска, прекрасно підходить до відварної або смаженої картоплі. Особливою популярністю користуються хрусткі огірочки з часником, ароматними зеленими травами і пекучими спеціями. Представлені рецепти розраховані на 3-літрову банку, і готуються огірки в холодній воді.
Дбайливі господині намагаються влітку законсервувати запас всіх доступних овочів, фруктів та ягід. Огірки серед всього цього різноманіття займають чи не найголовніше місце. Можна обійтися без будь-якого екзотичного салату на зиму, але без огірків — ні в якому разі. В нашій статті ви можете приготувати смачні огірки за нашим рецептом і вразити гостей.
Малосольні огірки з ароматними травами на зиму
Зеленці можуть солитися в банці від 24 годин до 3 діб. Все залежить від бажаного результату.
- огірки — 2-2,5 кг;
- холодна вода — 1,5 л;
- сіль кам’яна — 2 ст. л .;
- часник — 5 зубчиків;
- кріп — 3-4 парасольки;
- листя хрону — 2 шт .;
- смородиновий лист — 3 шт .;
- листочки вишні — 3 шт.
- Огірки зібрати, промити і залити холодною водою, витримати 2-3 години.
- У холодній воді розчинити вказану кількість солі.
- Обрізати у огірочків «попки». У великих плодів по центру зробити невеликий прокол, щоб вони швидше просолилися.
- Очищені зубчики часнику нашаткувати скибочками, щоб овоч віддав швидше смак, аромат зеленцям.
- У чисту тару укласти кріп та інші ароматні трави за рецептом.
- Щільно скласти великі огірки.
- Перший шар пересипати подрібненим часником.
- Продовжити наповнення банки зеленцями.
- Залити підготовленою солоною водою.
- Після закрити простою кришкою, прибрати в тепло на добу, і можна вживати закуску .
Як приготувати хрусткі малосольні огірочки
Малосольні огірки в банці — зручний спосіб приготування смачної закуски до столу. Робиться протягом 2 діб, а для маринаду використовується холодна вода. Розсіл розрахований на 3-літрову банку. Обов’язково спробуйте зробити ці ароматні огірочки.
- огірки — скільки увійде в банку;
- сіль кам’яна — 2 ст. л .;
- вода холодна — 1,5 л;
- перець чилі — 1 стручок;
- перець горошком за смаком;
- часник — 5-7 зубчиків;
- ароматні трави (листя хрону, смородини, вишні, парасольки кропу) за смаком.
- Молоді свіжі огірки промити, витримати кілька годин у холодній воді.
- Видалити ножем кінчики для кращого просолювання.
- У тару для засолювання викласти ароматні трави.
- Нашаткувати дрібно часник, додати 1/2 гіркого перцю.
- Викласти огірки.
- Знову — часник, гіркий перець і ароматні трави.
- По вінця набити огірками і закрити їх свіжими парасольками кропу.
- У зазначеній кількості рідини розчинити сіль. Залити огірки, закрити. Прибрати на 2 доби в темне, тепле місце.
- Через зазначений час зеленці використовують за призначенням.
Як приготувати малосольні огірки із зеленню і часником
За поданим рецептом малосольні огірки в банці виходять дуже смачними і ароматними. І все це завдяки наявності великої кількості зелені, дрібно нарізаного часнику. Соляться зеленці в холодній воді, виходять дуже хрусткими.
Інгредієнти на 3-літрову банку:
- парасольки кропу — 10-15 шт .;
- сіль кухонна — 2 ст. л .;
- листя вишні — 5-6 шт .;
- хрін (листя) — 1 шт .;
- огірки — 2-2,5 кг;
- часник — 6 великих зубчиків;
- чилі — 1 шт .;
- лавровий лист — 2 шт .;
- перець горошком — 15-20 шт .;
- вода бутильована — 1,5 л.
- У невелику банку налити трохи води і висипати в неї кам’яну сіль. Розчинити, прибравши в сторону.
- У чисту ємність помістити велику кількість парасольок кропу.
- Додати вишневе листя за смаком.
- Розламати лист хрону на 2-3 частини і відправити в тару. Щільно утрамбувати.
- Викласти перший огірковий шар. Попередньо плоди миють, витримують в пару годин у воді.
- Поверх розсипати нашатковану скибочками або пропущений через прес часник.
- Гострий перець розрізати на 2 частини. Одну з частин разом з насінням опустити всередину банки.
- Додати лавровий лист і гіркий перець горошком.
- Заповнити банку огірками доверху.
- Залити заздалегідь приготованим холодним сольовим розчином. Додати ще води, приблизно 1,5 літра.
- Поверх закрити огірочки парасольками ароматного кропу. У закритому вигляді витримати добу в теплі. Подавати до відварної або смаженої картоплі.
Пряні малосольні огірки в банці — рецепт на зиму
Малосольні огірки в банці за цим рецептом виходять дуже смачними, пікантними. Основна відмінність — готуються не в холодній воді, а в охолодженому розсолі, який розрахований на 3-літрову банку.
- огірки — 2-2,5 кг;
- молодий часник — 3 маленькі головки;
- лавровий лист — 3 шт .;
- перець горошком запашний — 10 шт .;
- листя вишні — 10 шт .;
- листя хрону до смаку;
- вода кип’ячена (охолоджена) — 1,5 л;
- сіль кухонна — 3 ст. л.
- Огірки промити, замочити в холодній воді (свіжозібрані не потрібно).
- Воду вилити в каструлю, всипати сіль. Поставити на плиту, довести до кипіння. Остудити до кімнатної температури.
- У скляну банку на дно викласти листя хрону.
- У огірків відрізати «попки». Овочі щільно утрамбувати в банку.
- Молодий часник розрізати на кілька частин. Додати в банку разом з лавровим і вишневим листям.
- Залити остиглим розсолом. Закриту закуску витримати в теплі 10 годин. Поставити в холодильник. Через добу огірки придатні до вживання.
Солодко-солоні огірки в банці — покроковий рецепт
Для приготування малосольних огірків в банці буде потрібно мінімум інгредієнтів і ароматних трав, які можна регулювати за смаком. Зеленці солятся в холодній воді.
Інгредієнти на 3-літрову банку:
- холодна кип’ячена вода — 1,5 л;
- огірки — 1,5-2 кг;
- цукор — 2 ст. л .;
- сіль кам’яна без гірки — 3 ст. л .;
- листя хрону до смаку;
- часник — 6 зубчиків;
- парасольки кропу — 4-5 шт.
- Відміряти воду, вилити в глибоку миску. Розчинити сіль, цукор.
- Листя хрону розділити на великі шматки.
- Очищені зубчики часнику нарізати невеликими скибочками. У банку покласти ароматні трави за рецептом.
- Помістити щільно підготовлені огірки. Для швидкого соління кожен екземпляр проткнути ножем або виделкою.
- У банку залити розсіл, а горлечко прикрити марлею.
- Прибрати в тепле, темне місце на 10-12 годин. Спробувати на смак і при необхідності помістити в холодильник ще на добу.
Малосольні огірочки з листям смородини
Готуються огірочки швидко, а виходять дуже смачними. Готову закуску обов’язково зберігають в холодильнику.
- свіжі огірки — 2 кг;
- листя хрону — 2 шт .;
- смородинові листя — 6 шт .;
- суцвіття кропу — 2 шт .;
- вишневе листя — 6 шт .;
- сіль кам’яна — 3 ст. л .;
- часник — 1 головка;
- лавровий лист — 4 шт .;
- перець чорний — 10-15 горошин;
- холодна вода — 1,5-2 л.
- Огірки промити. Видалити кінчики з 2 сторін.
- На дно банки відправити кілька лаврових листочків. Висипати перець горошком.
- Розірвати руками ароматне листя.
- Розрізати 1/2 частину головки часнику.
- Щільно викласти одним шаром огірки.
- Додати решту спецій та ароматні трави.
- Скласти інші зеленці.
- Сіль висипати в миску. Додати літр води. Вилити в банку і залити холодною рідиною так, щоб вона повністю приховала вміст.
Малосольні огірки в мінералці — покроковий рецепт з фото
Огірки готуються в холодній мінеральній воді. Аналогічним чином можна приготувати малосольні огірки в 3-літровій банці.
- огірки свіжі — 1 кг;
- мінеральна вода з газом — 1 л;
- сіль кам’яна — 2 ст. л .;
- зелень, листя хрону до смаку;
- часник — 7 зубчиків.
- Листя хрону промити, розрізати на великі частини.
- З кропом вчинити аналогічно. Можна брати не тільки листя, але і гілочки. Вони додадуть закусці дуже яскравий аромат. Відправити в тару.
- Часник розчавити ножем.
- Огірки промити, відрізати «попки».
- Відміряти вказану кількість мінеральної води кімнатної температури.
- Додати велику сіль, розмішати.
- На зелень щільно вкласти зеленці.
- Залити солоною мінеральною водою.
- Накрити плоскою тарілкою.
- Поставити невеликий гніт, щоб плоди перебували в розсолі і не спливали.
- Витримати в теплі 8-10 годин.
- Через зазначений час гніт зняти, спробувати на смак. Чим довше зеленці знаходяться в розчині, тим солоніші вони стають.
Малосольні огірки в банці, приготовані в холодній воді, — універсальна закуска в літній час. Робляться легко і швидко, а виходять дуже смачні та ароматні. У представлених рецептах розсіл розрахований на 3-літрову банку.
Відео: Як приготувати малосольні огірки в банці на зиму
Ще більше інформації про цікаві рецепти ви можете знайти на нашому сайті xpert.com.ua.
Малосольні огірки - як приготувати хрусткі малосольні огірки
Рецептів приготування малосольних огірків дуже багато, але є серед них класичні рецепти приготування малосольних огірків, якими користувалися здавна.
Починається пора огірків, а це означає, що любителі цього овоча можуть побалувати себе не тільки свіжими, але і малосольними огірками.
Рецептів як зробити малосольні огірки існує безліч. Ось деякі з них:
Малосольні огірки в банці:
Інгредієнти: огірки (скільки поміститься в трилітрову банку); 5 зубчиків часнику; 3 столових ложки солі; невеликий пучок і 1-2 парасольки кропу; вода.
Приготування: Огірки вимийте і зріжте у них жопки. Замочувати не обов'язково. На дно добре помитої банки складіть кріп і очищений часник (зубчики можна розрізати на 2-3 частини). Набийте огірки в банку так, як робите при маринуванні на зиму. Зверху покладіть кріп і всипте сіль. Залийте все це окропом, закрийте пластиковою кришкою. Гарненько струсніть банку, щоб розподілити сіль, а коли охолоне, приберіть в холодильник. Через 12-15 годин малосольні огірки можна подавати до столу.
Малосольні огірки в пакеті:
Інгредієнти: 1 кг огірків; 1 столова ложка солі; 1 головка часнику; по 1 пучку базиліку та кропу; 2-3 горошини запашного перцю; 5-7 горошин чорного перцю.
Приготування: Вимийте огірки. Якщо вони встигли полежати, залийте їх на пару годин холодною водою. Якщо тільки з грядки, просто проколіть в декількох місцях зубочистками. Помийте зелень, почистіть часник і поріжте все це, але не дуже дрібно. Якщо домочадцям не подобається базилік, використовуйте вишневе або виноградне листя. Покладіть зелень з часником на дно поліетиленового пакету. Можна використовувати пакети для запікання: вони міцніші. Зверху викладіть огірки. Перець горошком — чорний і запашний — роздушіть ножем, щоб він віддав свій аромат. Посипте ним і сіллю огірки. Щільно закрийте і потрясіть пакет: інгредієнти повинні переміщатися. Приберіть пакет в холодильник на 3-5 годин, а краще - на ніч.
Швидкі малосольні огірки:
Інгредієнти: 1 кг огірків; 2 головки часнику; 1 столова ложка солі; 1 столова ложка оливкової олії; 1 чайна ложка яблучного оцту; 1 чайна ложка цукру; пучок кропу.
Приготування: Помийте молоді огірки і зріжте у них жопки. Перерослі овочі можна порізати кружальцями. Складіть огірки в пакет, додайте сіль, цукор, оцет і оливкове масло. Очистіть і натріть на тертці часник. Пару зубчиків поріжте ножем, щоб час від часу зустрічалися великі шматочки. Посипте огірки подрібненим часником і кропом (або іншою зеленню на ваш вибір). Зав'яжіть і потрясіть пакет, щоб вміст добре перемішався. Дайте огіркам постояти півгодини - і можете пробувати. Але краще залишити в холодильнику на 2-3 години.
Хрусткі малосольні огірки на мінералці:
Інгредієнти: 1 кг огірків; 1 літр несолоної мінеральної води з газом; 2 столові ложки солі; 3 зубчики часнику; невеликий пучок і 1-2 парасольки кропу і інша зелень за смаком.
Приготування: Добре помийте маленькі пухирчасті огірки і зріжте у них кінчики з обох сторін. Почистіть і поріжте тонкими пластинами часник. На дно пластикового або скляного контейнера викладіть гілочки кропу і частину часнику. Зверху щільно складіть огірки і посипте їх залишками часнику. Якщо будете викладати огірки в кілька рядів, пересипайте часником і зеленню кожен. Розчиніть сіль в мінеральній воді і залийте нею огірки. Розсіл повинен повністю закривати їх. Закрийте контейнер кришкою і приберіть в холодильник на 12-15 годин.
Малосольні огірки в каструлі:
Інгредієнти: 1 кг огірків; 1 л води; 1 столова ложка солі; 1 чайна ложка цукру; 3 зубчики часнику; по 1-2 листків смородини, хрону; невеликий пучок і 1-2 парасольки кропу; 1-2 лаврових листки; 5-7 горошин чорного перцю.
Приготування: Огірки будуть солитись всього добу, тому вони повинні бути маленькими, молодими, з тонкою шкіркою. Гарненько вимийте овочі і замочіть їх у прохолодній воді на 2-3 години. Після цього зріжте жопки і при бажанні огірки поріжте на чотири частини. Приготуйте розсіл: закип'ятіть воду разом з цукром і сіллю. Остудіть. На дно трилітрової каструлі покладіть мите листя смородини, хрону, кріп, очищені зубчики часнику. Зверху щільно складіть огірки. Залийте розсолом, додайте лавровий лист і перець горошком. Накрийте перевернутою тарілкою і поставте на неї що-небудь важке. Приберіть в холодильник - через день можна пробувати.