компот з черешни та смородини

компот з черешни та смородини

Компот з черешни та смородини






Скільки часу стерилізувати компот з смородини?



Щоб простерилізувати кришку, просто опустіть її в киплячу воду на 3-4 хвилини. Банку з компотом перевертаємо догори дном і укутуємо чимось теплим. Кеш



Скільки треба стерилізувати компот з черешні?



Від початку кипіння води в каструлі стерилізувати півлітрові банки 10 хвилин, літрові – 15 хвилин, трилітрові – 20 хвилин. Закрутити кришки до кінця, перевернути банки. Зберігати заготовлений на зиму компот із черешні з лимоном можна у звичайних квартирних умовах. Кеш



Як приготувати компот з Черешни на зиму?



Черешню промити і прибрати гілки. Взяти сотейник, викласти в нього яблука і черешню, залити водою і поставити на вогонь. Довести до кипіння, додати цукор, поставити мінімальний вогонь і варити 25 хвилин. Після цього компот остудити і, за бажанням, прибрати з нього ягоди.






Як приготувати компот із черешні: рецепти ягідного напою на зиму



Смачний та ароматний компот із черешні на зиму – напій на всі випадки життя!



Компот із черешні на зиму / фото ua.depositphotos.com



Ягідні та фруктові компоти, приготовані у домашніх умовах, – чудові заготовки на зиму. Однією із таких смачних заготовок є компот із черешні.



Компот із черешні – смачний, доволі насичений і ароматний напій, якщо зварити його правильно. А щільна, красива й м'ясиста консервована черешня підійде також для прикрашання найрізноманітніших десертів.



Компот із черешні на зиму



Черешню для приготування компоту можна використовувати будь-якого сорту. Головне, щоб ягоди були добре стиглими та солодкими, але не перезрілими. Перебирати черешню й видалити зіпсовані ягоди. Ретельно її промити і відкинути на друшляк, щоб повністю стекла вода.



Ягоди черешні покласти в заздалегідь підготовлені банки (промиті й простерилізовані), заповнюючи ними приблизно третину всієї ємності. Закип'ятити воду та обережно, щоб не лопнуло скло, тоненькою цівкою залити окропом черешню в банках до самого горлечка. Банки накрити стерильними кришками й залишити на 15 хвилин.



В емальовану каструлю всипати цукор і лимонну кислоту. Злити в каструлю воду з банок з черешнею, покласти на вогонь. Довести сироп до кипіння, помішуючи ложкою, щоб цукор повністю розчинився.



Залити киплячим сиропом черешню в банках, відразу закрутивши банки кришками. Перевернути догори дном, укутати теплим рушником і залишити при кімнатній температурі до повного охолодження. Потім покласти компот на зберігання в прохолодне місце.



Компот із білої черешні



Інгредієнти на дна 3-літрову банку





  • Вода - 2,7 л


  • Черешня - 700 г


  • Цукор - 300 г


  • Вода - 150 мл


  • Мелена кориця - 0,5 ч. л.




У холодну воду покласти мелену корицю та дати закипіти, потім на маленькому вогні варити 5 хвилин. Після чого процідити через 2 шари марлі.



Як приготувати компот із черешні / фото ua.depositphotos.com



У каструлю з водою додати коричневий відвар, цукор і, щойно все це закипить, – всипати черешню. Після того, як кипіння відновиться, поварити ще 3 хвилини.



Перелити компот у стерильну банку та закатати стерильною кришкою. Потім перевернути банку до повного охолодження.



Компот з черешні та смородини



Вимити та простерилізувати банки, кришки прокип'ятити у воді впродовж 5 хвилин. Чорну смородину і черешню перебрати, а потім добре вимити.



Всипати в кожну банку по 100 грамів черешні. Потім всипати в кожну банку по 150 грамів чорної смородини.



Влити у каструлю воду, всипати цукор. Поставити каструлю на вогонь і дати цукровому сиропу закипіти. Після закипання проварити сироп пару хвилин на середньому вогні. Банки з чорною смородиною і черешнею заповнити гарячим сиропом до самого верху та прикрити кришками.



Рецепт компоту з черешні на зиму / фото ua.depositphotos.com



Аби банки не лопнули в процесі стерилізації, на дно каструлі можна помістити рушник, складений у декілька разів. Налити в каструлю теплу воду і поставити банки на середній вогонь. Стерилізувати банки з компотом 15 хвилин з моменту закипання води в каструлі.



Після закінчення процесу стерилізації дістати банки з компотом, закрутити кришками, перевернути догори дном, а потім укутати, дати їм повністю охолонути і покласти в комору.



Компот із черешні з лимоном



Ягоду перебрати та промити, кісточку виймати не потрібно.



Приготування сиропу. У воду додати цукор і покласти на вогонь. Сироп потрібно довести до кипіння.



Тим часом можна підготувати банки і кришки. Усередину металевого чайника скласти кришки для кип'ятіння, поверх них покласти банку. Покласти чайник на вогонь і стерилізувати кришки та банку, поки вода кипить, упродовж 5 хвилин.



Порізати лимон тонкими кружальцями, а потім ще навпіл. Заповнити банки черешнею на третину. Гарячим сиропом заливати банку доверху.



Прикрити банку кришкою, після чого простерилізувати на водяній бані. У каструлі підігріти воду до теплого стану (щоб не було різниці з температурою банки). На дно покласти підставку.



На підставку покласти банку і відправити на вогонь. Від початку кипіння води в каструлі стерилізувати півлітрові банки 10 хвилин, літрові – 15 хвилин, трилітрові – 20 хвилин.



Закрутити кришки до кінця, перевернути банки. Зберігати заготовлений на зиму компот із черешні з лимоном можна у звичайних квартирних умовах.






Related

Категорії