вміст білка в пшениці

вміст білка в пшениці

Вміст білка в пшениці






Вміст білка в зернах фуражної пшениці при оптимальному азотному живленні зазвичай становить близько 11% (що еквівалентно 1,9% N). Однак хлібні сорти пшениці дають оптимальні результати врожаю з вмістом білка близько 12%, тому для досягнення ринкового показника вище 13% часто потрібно додаткове внесення азотних добрив.



Скільки білка у пшениці?



Середній вміст білків в злаках складає від 7 до 17%. Найбільш білкововмісною серед злаків є пшениця, найменша кількість білку міститься в рисі і кукурудзі (7...9%). Кеш



Яка має бути натура в пшениці?



для м'якої пшениці передбачено 4 класи, і для 1,2 та 3 класу визначено відповідне значення натури (не менше): 775, 740, 730 г/л. для твердої пшениці передбачено 5 класу, і для 1,2,3 та 4 класу визначено відповідне значення натури (не менше): 750, 750, 730, 710 г/л.



Як визначити білок в пшениці?



Традиційним методом визначення вмісту білка (сирого протеїну) в зерні є хімічний метод К'єльдаля. Оснащення лабораторій приладами системи Kjeltec дає можливість автоматизувати більшість операцій під час проведення такого аналізу хімічним методом і спростити роботу оператора. Кеш





Як визначити рівень білка в пшениці - AgroTimes

Як визначити рівень білка в пшениці. Білок пшениці є основним показником якості зерна в системі міжнародних стандартів. Традиційним методом визначення вмісту білка (сирого протеїну ...


Середній вміст білку в українській пшениці врожаю-2019 входить в п’ятірку найвищих показників за останні 16 років – СЖС Україна





Згідно зі статистичними даними ІП «СЖС Україна», вміст білку в українській пшениці в середньому зріс з 11,9% (урожай 2018 р.) до 12,58% (урожай 2019 р.), а вміст клейковини (механічна відмивання Глютоматик) — з 22,1% до 26,1%, хоча в останні роки співвідношення вмісту білку і клейковини корелювало зовсім інакше.



Такі дані озвучив менеджер по технічним та презентаційним питанням компанії «СЖС Україна» Олег Оніщенко в інтерв’ю Інформаційно-аналітичному агенству “АПК-Інформ”.



Так, за його словами, в минулому торговому сезоні 2018-2019 роках уміст білку не зовсім відповідав очікуваному значенню параметра масової частки сирої клейковини (механічна відмивка).



Наприклад, відправляючи суднову партію пшениці з середнім умістом білку 11,5% і чекаючи показник клейковини (механічна відмивка) приблизно на рівні 23% (найчастіше реальний уміст клейковини був нижче 23%), доводилося більш ретельно контролювати відповідність даного параметра контрактним вимогам при підготовці експортної партії.



Щодо зерна пшениці врожаю 2019 р. ситуація кардинально змінилася.



«Аналіз якості врожаю пшениці за останні 16 років показує, що середній уміст білку в пшениці врожаю-2019 входить у п’ятірку найвищих показників за цей період, а вміст клейковини (механічна відмивка) — у трійку.



На нашу думку, підвищення показників умісту білку сталося внаслідок застосування у технології вирощування зерна азотних добрив, а саме — карбаміду у фазу наливу зерна, а також застосування більш сучасних (цінних) сортів зерна при сівбі культури та за рахунок перерозподілу запасних речовин у малому зерні в бік більш важливої складової — білка, що характерно при несприятливих погодних умовах вирощування», — пояснив експерт.



Більше про якісні характеристики української агропродукції читайте в інтерв’ю з О.Оніщенко «Якість зернових і олійних культур врожаю-2019 – СЖС Україна (АПК-Інформ: ПІДСУМКИ №01 (67))».






Related

Категорії