Якого коропа краще купувати

Якого коропа краще купувати



Короп – корисні властивості, калорійність та як вибрати



Короп дуже відома риба. Існують дані, що її вживали в їжу ще до нашої ери. М'ясо риби дуже смачне, трохи солодкувате. А чи знають господині, яку цінність несе короп?



Карп – корисні властивості, калорійність та як вибрати рибку? Саме про це йтиметься у статті.



Як вибрати рибку



Карпа можна купити в магазині будь-якої пори року. Нині моду увійшло вибирати свіжу живу рибу. Активний короп – це ознака здоров'я. Якщо риба малорухлива, краще відмовитись від покупки.



Також свідченням свіжості є рожеві або червоні зябра. Очі повинні бути прозорими та трохи опуклими. Якщо зябра мають темний відтінок, або занадто світлі, у плямах, гнильні – це говорить про те, що риба давно зберігається, або виловлена ​​в екологічно забрудненій місцевості.



Свіжа риба мокра, трохи слизька, на лусці відсутні кровоносні плями. Обов'язково понюхайте коропа, якщо притаманні сторонні запахи, рибу купувати не варто.



Не бажано купувати заморожену рибу. На жаль, багато недобросовісних продавців, які заморожують продукт, що починає псуватися.



Думка лікарів:

Короп - це цінна риба, багата на білок, корисними жирними кислотами і вітамінами групи В. Її калорійність невисока, що робить її відмінним продуктом для здорового харчування. Лікарі рекомендують вживати коропа в раціоні як джерело білка, що легко засвоюється, і незамінних поживних речовин. При виборі коропа слід звертати увагу на свіжість риби: вона повинна мати яскраві лусочки, прозорі очі та приємний запах моря.Приготовлений правильно, короп стане не тільки смачним частуванням, а й корисним продуктом для здоров'я.



Досвід інших людей



Короп - риба, про яку говорять багато хорошого. Вона багата білком, містить вітаміни групи В та Омега-3 жирні кислоти, корисні для серця та судин. Калорійність коропа невисока, що робить його чудовим вибором для тих, хто стежить за фігурою. При виборі коропа зверніть увагу на свіжість: очі мають бути ясними, луска блискучою, зябра червоними. Найкраще купувати рибу у перевірених продавців. Приготуйте коропа на пару або запеченого з овочами - і ви отримаєте не тільки смачну, але й корисну страву.



У чому користь коропа?



М'ясо коропа бажано їсти людям, які ведуть сидячий спосіб життя, пов'язаний із розумовою працею. Все тому, що хімічний склад риби сприяє покращенню мозкової активності. А через низьку кількість калорій не дасть набирати зайві кілограми.



Коропа включають до дієтичного раціону діабетиків. Систематичне його вживання допомагає привести до норми рівень цукру в крові.



Також м'ясо сприяє очищенню кишківника.



Корисно вживати коропа дітям у підлітковому віці, особливо якщо є проблеми зі шкірою. У складі риби є цинк, який допомагає боротися із запальними процесами. Принесе користь риба і людям похилого віку, зміцнюючи їх кісткову тканину, тим самим уберігаючи від остеопорозу.



На жаль, рибу яку вирощують штучно не рідко підгодовують різними шкідливими речовинами та антибіотиками. Тому слід уважно ставитись до її вживання. До того ж, короп, риба, любить харчуватися різним сміттям. Краще не зловживати. Можливо індивідуальна непереносимість.



У коропі (100 грам) – 112 калорій.Вони можуть змінюватися в залежності від способів приготування, наприклад, смажений короп містить 200 калорій.



Часті запитання



Чи можна короп на дієті?



Для дієтичного меню підійдуть помірно жирні сорти, які містять від 4 до 8% жиру. Це лосось, горбуша, кета, форель, тунець, сазан, короп.



У чому користь коропа?



М'ясо коропа дуже багате на цінні мінерали і вітаміни: у ньому містяться вітаміни РР і В12, сірка, йод, кобальт, фосфор, цинк і хром. Його вживання в їжу надзвичайно корисне для щитовидної залози, травної та нервової систем, мозку, слизових оболонок, шкіри.



Яка користь від коропа?



Короп - риба сімейства коропових, джерело кількох важливих речовин. Так, у його м'ясі багато вітаміну D, який підвищує імунітет, покращує м'язовий тонус, необхідний для функціонування щитовидної залози та нормальної згортання крові.



Як правильно вибрати коропа?



– Очі свіжого коропа повинні бути яскравими, опуклими та напівпрозорими, не каламутними, луска – блискучою. Шкіра не повинна мати пошкоджень, крові та плям. Зябра повинні бути пофарбовані в червоно-рожевий колір, жовті і бурі відтінки характеризують рибу, що залежалася.



Корисні поради



РАДА №1



При виборі коропа звертайте увагу на свіжість риби: очі мають бути ясні, луска блискучою, зябра – червоного кольору.



РАДА №2



Для збереження корисних властивостей коропа краще готувати його на пару, запікати в духовці або варити, щоб мінімізувати втрату поживних речовин.



РАДА №3



Використовуйте коропа в раціоні як джерело білка, омега-3 жирних кислот, вітамінів групи В та мінералів, таких як фосфор та селен.

Related

Категорії