Червона капуста на зиму

Червона капуста на зиму

Червона капуста на зиму






Что такое барабанная капуста?



Кочаны капусты имеют округлую форму и состоят из плотно упакованных ярко-зеленых листьев . Эта капуста имеет освежающий, острый вкус, который смягчается при приготовлении.



Кому нельзя краснокочанную капусту?



Противопоказания: Краснокочанная капуста может не подходить человеку с не слишком активным кишечником. Иногда избыточное употребление волокнистых овощей провоцирует вздутие живота и повышенное газообразование. Чаще всего крестоцветные овощи не рекомендуют есть при заболеваниях щитовидной железы.





Цветная капуста на зиму - 13 рецептов - 1000.menu

Цветная капуста на зиму - 13 домашних вкусных рецептов


Заготівля салатів з червонокачанної капусти на зиму



Червонокачанна капуста відрізняється від білокачанної не тільки кольором, але і смаковими якостями. Цей овоч володіє чудовим смаком, ароматом і високим рівнем корисних речовин.



Її приємний кисло-солодкий смак не залишить байдужим жодного гурмана, а заготовки на зиму з цього овоча будуть прекрасним доповненням до будь-якого основного блюда обіднього столу.



У даній статті ми зібрали прості і смачні салати з червонокачанної капусти на зиму. Пропонуємо розглянути рецепти.





Інгредієнти Кількість
червонокачанна капуста - 2 качана
часник - 1 середня головка
лавровий лист - 5-6 штук
духмяний перець в горошинах - 8 штук
чорний перець в горошинах - 8 штук
гвоздика - кілька штук
вода очищена - 1 літр
сіль поварена - 2 великі ложки
цукор - 50 грам
оцет 9 % - 4 великі ложки
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 90 Ккал


Приступаємо до приготування маринованої червоної капусти на зиму:





  1. Качани капусти потрібно промити і очистити від верхніх листків;


  2. Далі шаткуємо вилки на тонку соломку гострим ножем і викладаємо у велику ємність;


  3. Головку часнику ділимо на зубчики і очищаємо від шкірки;


  4. Зубчики нарізаємо тонкими кружечками і викладаємо до капусти;


  5. Всі компоненти добре перемішуємо руками до появи соку;


  6. Банки потрібно добре промити і простерилізувати над парою;


  7. Викладаємо на дно кожної банки лавровий лист, горошок запашного і чорного перцю, гвоздику;


  8. У кожну банку викладаємо капусту з часником і трохи приминаем, але не сильно;


  9. Наливаємо воду в каструлю і ставимо на вогонь розігріватися;


  10. Засипаємо в воду сіль, цукровий пісок і перемішуємо;


  11. Після того, як сіль з цукром повністю розчиняться в маринад можна підлити оцет;


  12. Знімаємо ємність з маринадом з плити і розливаємо по банках з капустою;


  13. Якщо літрові баночки, то їх слід стерилізувати протягом 15 хвилин;


  14. Потім зафарбовуємо металевими кришками і прибираємо під теплий плед до повного охолодження;


  15. Через 2 доби банки можна прибрати на зберігання в прохолодне місце.






Простий салат з капусти на зиму





  • червонокачанна капуста – 1 кілограм;


  • м'ясистий солодкий перець – 1 кілограм;


  • цибуля ріпчаста — 2 штуки.






  • відфільтрована вода – 1 літр;


  • оцет 9 % – 130 л;


  • цукор – 1 склянка;


  • сіль поварена – 2 великі ложки;


  • кріп насіння – ½ ч. ложки.




Час приготування – 1 годину.



Як потрібно готувати салат на зиму:





  1. Для початку потрібно нашаткувати капусту тонкими смужками, для цих цілей варто використовувати спеціальну шатківницю;


  2. Перець необхідно трохи розм'якшити. Для цього його потрібно залити гарячою водою на 5 хвилин. Після цього його слід помістити в холодну воду, щоб він охолонув;


  3. Далі перець потрібно очистити від насіння;


  4. Перець розрізаємо на півкільця або тонкою соломкою;


  5. Цибулю очищаємо від шкірки і нарізаємо півкільцями;


  6. Всі компоненти викладаємо у велику чашку і розминаємо руками до появи соку;


  7. Банки потрібно промити і простерилізувати над парою;


  8. Викладаємо овочеву нарізку в баночки;


  9. У воду додаємо цукор, сіль і ставимо на вогонь;


  10. Додаємо в маринад насіння кропу і доводимо до кипіння;


  11. Знімаємо маринад з плити, додаємо оцет;


  12. Розливаємо маринад по банках;


  13. Всі баночки закатуємо металевими кришками;


  14. Прибираємо салат під теплий плед на дві доби;


  15. Після цього можна прибрати на зберігання в прохолодне місце.




Червона капуста квашена



Які інгредієнти потрібні для приготування:







  • 5 невеликих вілков червонокачанної капусти;


  • кілограм яблук кислого сорту;


  • цибуля ріпчаста — 3 штуки;


  • сіль дрібна – 1 склянка;


  • насіння кропу на свій смак.




Як потрібно готувати заготівлю на зиму:





  1. Вилки обов'язково промиваємо і очищаємо від старих та непридатних верхніх листків;


  2. Після цього кожен вилок розрізаємо на дві частини і шаткуємо тонкою соломкою;


  3. Яблука промиваємо, розрізаємо на дві частини і вирізаємо розетки разом з насінням;


  4. Нарізаємо яблука тонкими часточками;


  5. Цибулини очищаємо від шкірки і ріжемо на тонкі півкільця;


  6. У велику ємність викладаємо шматочки капусти, додаємо до них цибулю;


  7. Приправляємо все сіллю і насінням кропу;


  8. Всі компоненти потрібно добре розім'яти руками до появи соку;


  9. У велику каструлю або відро викладаємо шарами капусти і між ними кладемо яблука;


  10. Ставимо в теплому місці, зверху встановлюємо гніт і залишаємо на три дні;


  11. Після цього готову квашену капусту можна прибрати в цій же ємності в прохолодне місце, при бажанні її можна розкласти по банках.




Стерлядь в духовці — ця риба по праву вважається царським стравою, тому навчитеся готувати страви з неї правильно.



Баклажани фаршировані м'ясом — неймовірно смачне блюдо, яке можна приготувати в будь-який час року.



Як спекти солодкий пиріг в духовці — спробуйте приготувати випічку на десерт за нашими рецептами.



Гостра капуста



Для приготування потрібні такі компоненти:





  • кілограм червонокачанної капусти;


  • морква – 2 штуки;


  • буряк – 2 штуки;


  • п'ять часникових зубчиків;


  • цукор стакан;


  • сіль поварена – 2 великі ложки;


  • масло рослинне – 130 мл;


  • оцет 9 % – ½ склянки;


  • чорний і запашний перець в горошинах за 3штуки;


  • червоний мелений перець – 1 велика ложка;


  • вода – 1 літр.




Час приготування — 1 годину.



Приступаємо до приготування салату на зиму:





  1. Капусту необхідно нарізати кубиками або стрічками, розрізаємо е на свій розсуд;


  2. Моркву і буряк промиваємо і очищаємо;


  3. Протираємо коренеплоди теркою з великими зубцями;


  4. Часник очищаємо і нарізаємо тонкими кружечками;


  5. Всі компоненти викладаємо у велику ємність і перемішуємо;


  6. Банки обов'язково промиваємо і стерилізуємо будь-яким зручним способом;


  7. Викладаємо овочі по банкам;


  8. У кожну банку викладаємо спеції у рівній кількості;


  9. У каструлю наливаємо воду і ставимо на вогонь;


  10. Засипаємо в воду сіль, цукор і прогріваємо до повного розчинення цих компонентів;


  11. Далі вливаємо оцет разом з рослинним маслом і кип'ятимо ще 30 секунд;


  12. Знімаємо маринад з плити і даємо трохи охолонути;


  13. Розливаємо маринад з баночками;


  14. Закочує банки металевими кришками і прибираємо під теплий плед до повного охолодження;


  15. На зберігання салат з червоної капусти можна прибрати в прохолодне місце.






Корисні поради





  • обов'язково додайте спеції, вони додадуть хороший аромат і смак;


  • доповнити капусту можна огірками, помідорами, морквою, солодким перцем;


  • обов'язково баночки потрібно стерилізувати, це забезпечить тривале зберігання заготовок.




Заготовки салатів з червонокачанної капусти на зиму стануть відмінним доповненням до будь-якої страви. Вони будуть чудово поєднуватися з першими і другими стравами. Крім цього, вони стануть гарною прикрасою святкового столу. При бажанні мариновану червонокачанну капусту можна додавати в різні салати в якості додаткового компонента або для декору.






Related

Категорії