Скільки калорій у 100 гр сметани 20

Скільки калорій у 100 гр сметани 20



Сметана – калорійність



Калорійність 100 г сметани (з яких 3,5 г білка, жирів 10,6 г і вуглеводів 7,1 г) становить 136 кКал або 569 кДж.
136 ккал на 100 г це 5.9% від середньої добової норми.



Як спалити калорії зі 100 г сметани



Наприклад, щоб спалити всі калорії зі 100 грамів сметани, знадобляться 11 хвилин бігу або 2 години 10 хвилин сну.



Діяльність Калорійність на добу на 100 г
Сон 2 год 10 хв 9%
Медитація 1 год 56 хв 8%
Відпочинок 1 год 46 хв 7%
Читання книг, Інтернет 1 год 29 хв 6%
Секс 0 год 56 хв 4%
Йога, пілатес 0 год 36 хв 3%
Танці 0 год 34 хв 2%
Ходьба 0 год 30 хв 2%
Футбол 0 год 18 хв 1%
Плавання 0 год 17 хв 1%
Тренування преса 0 год 16 хв 1%
Силове тренування 0 год 16 хв 1%
Їзда велосипедом 0 год 15 хв 1%
Стрибки на скакалці 0 год 12 хв 1%
Біг 0 год 11 хв 1%


Скільки калорій у білках, жирах, вуглеводах



Калорії в жирах ~ 95 ккал - 69%. Калорії в білках ~ 14 кКал - 10%. Калорії у вуглеводах ~ 28 кКал - 21%.



Сметана



Сметана – калорійність у середньому 210 ккал. на 100 г.



Сметана в інших порціях:



«Сметана» - докладніше:



Склад поживних речовин, БЖУ



Для кількості: 100 грам
Калорії - 210Калорій у складі жиру - 151
БЖУ
Загальний вміст жиру16.81г
Насичений13.25г
Поліненасичений0.28г
Мононенасичений2.34г
Холестерин18мг
Загальний вміст вуглеводів6.82г
Дієтична клітковина
Цукор 3.46г
Білки 4.7г


Розподіл калорій для БЖУ:



Сметана (100 г) – спалюємо калорії



Для того, щоб розрахувати спалювання калорій для різних порцій:



- Натисніть на плюс у потрібному рядку таблиці калорійності (додати до лічильника).



Інша їжа калорійністю близько 210 кКал.:



ВАШ СПИСОК ЇЖИ



Зниження ваги. Як спалити 0 калорій



Copyright © 2017 YOUR-CALORIES.RU. Всі права захищені.



Калорійність сметани 10-30% жирності



Сметана – російська красуня та наша гордість. Що сьогодні відомо, про жирність та калорійність продукту? Скільки можна з'їсти жирну сметану, щоб бути здоровими, сильними і не нашкодити своїй фігурі? Розглянемо у нашому матеріалі.



Важко уявити нашу національну кухню без сметани. А ось у Європі її їдять не скрізь, там люблять використовувати йогурт чи вершки. Європейці вигадали для нашого продукту назву «російські вершки» або «кислі вершки».



У Росії сметану вміють робити навіть удома. Справжній продукт складається лише з двох інгредієнтів: вершків та закваски на основі живих бактерій. Такий склад виробник має писати на етикетці. Приготовлена ​​в домашніх умовах і на заводі, вона різна та головна відмінність - жирність.



Що таке відсоток жирності



У найзагальнішому розумінні «відсоток жирності» — це відношення кількості жиру, що міститься у 100 г продукту до решти складу. Вважається він у відсотках та обов'язково вказується на упаковці товару.



Сметана — це вершки, до яких додали закваску, щоб активізувати процес бродіння. Так виходить продукт, жирність якого змінюється від 10 до 58 відсотків. Жирність сметани залежить від кількості жирів, які припадають на 100 г продукту. Калорійність, своєю чергою, залежить від показника жирності продукту.



На кількість вітамінів та мікроелементів показники ніяк не впливають. Для організму однаково корисний продукт і 10% та 30%.



Види сметани, бжу, калорійність



Сметана як продукт харчування в першу чергу ділиться за способом виробництва. У нашому випадку їх два:





  • гладишковий - той самий первісний спосіб, коли сметали з кислого молока верхній жирний шар;


  • сепараторний - заводський спосіб спеціальним обладнанням.




Промисловий процес виробництва відбувається у кілька етапів. З молока отримують вершки у сепараторі, де під впливом відцентрової сили вони поділяються на знежирене молоко та вершки, в яких концентрується весь жир.



Щоб сметана стала необхідною жирності її стабілізують, доводять відсоток жирності вершків до необхідного 10% або 35% розведенням знежиреного молока. Знежирена сметана теж виготовляється на заводах, але незважаючи на всі написи на етикетках, в ній все одно міститься 1-2 грами жиру.
За жирністю сметану ділять на види:





  • нежирна сметана - від 10% до 14%;


  • маложирна - від 15 до 19%;


  • класична (найпопулярніша) - від 20% до 34%;


  • жирна - 35-48%;


  • високожирна - 50-58%.




Щоб наочно продемонструвати калорійність сметани у всіх варіантах приготування, а також вміст білків, жирів та вуглеводів розглянемо таблицю (дані вказані на 100 г готового продукту):



жирність, %білок, гжири, гвуглеводи, гкалорійність, ккал
0.3.10.15.674
103102.9115
152.6153158
202.8203.2206
252.6252.5248
302.4303.1294
402.4402.6381


Сметану жирністю більше 40% складно знайти у продажу, та й на смак вона швидше нагадує вершкове масло. Але для інформації в 48% -500 ккал це просто калорійна бомба.



Дієтична нежирна



Сметана як продукт харчування відноситься до висококалорійних. Але є в діапазоні калорійності види продукту, на основі яких навіть складено дієту зниження ваги. Калорійність сметани 15 відсотків 158 ккал, а 10 процентної вже 115 ккал.



Першим у класифікації вважається нежирний препарат, сюди входять усі варіанти жирністю від 0% до 14%. Калорійність сметани 10 відсотків підходить для зниження ваги. Вона не поступається іншим, жирнішим видам, за смаком і користю, не завдає шкоди талії, забезпечує тривале почуття ситості, ніж виключає переїдання.А дрібнороздроблений молочний жир швидко засвоюється, покращує роботу кишківника, прискорює обмін речовин.
У продажу можна знайти сметану 0%, за смаком вона більш прісна, оскільки насолода продукту надає жирності.



Маложирна



Сметана 15 відсотків жирності часто зустрічається на прилавках магазинів, її енергетична цінність 158 ккал на 100 грам. Це низьке значення калорійності.



Люди, які дотримуються дієти, вважають БЖУ вживаного продукту, але є також показники глікемічного індексу. Вони характеризуються швидкістю підвищення цукру в крові після 2 годин після вживання вуглеводних продуктів.



Глікемічний індекс сметани 10-15 відсотків значиться в інтервалі 10-20 одиниць, а у знежиреної і того менше від 1 до 10 одиниць - невисокий показник.



Середній жирності



Сметана 20 відсотків - калорії в розмірі 206 одиниць. Такий продукт вважається класичним і доречний у більшості рецептів.



Сметана корисна для чоловічого здоров'я. У ній містяться цинк і холестерин, які беруть участь у синтезі тестостерону і підвищують його.



У групу входить сметана 30 процентної жирності та сметана 25 процентної жирності, саме ці варіанти найбільше люблять дорослі та діти. Продукт завжди є на прилавках супермаркетів, хороша на смак, прийнятні ціни.



Жирна



Сметану 40 відсотків жирності складно знайти у магазинах, таку швидше зустрінеш на ринку. Її енергетична цінність 381 кКал - дуже високий вміст калорійності. Дивіться, наскільки зросте калорійність страви, якщо додати до неї:





  • 250 грам сметани - на 952.5 ккал;


  • склянка 200 грам - на 762 кКал;


  • столову ложку "з гіркою" близько 25 грам - на 95.3 ккал;


  • чайну ложку "з верхом" 11 грам - на 41.9 ккал.




Стежити за жирністю сметани необхідно, висока калорійність та великий показник глікемічного індексу можуть зіграти злий жарт та вплинути на здоров'я.



Висока жирність



Сметана 50 відсотків жирності містить занадто багато жирів, її калорійність підвищує 400 ккал. Сто грамів такого частування — 20% всього добового повноцінного та здорового раціону. При цьому білка в ній не більше, ніж у продукті меншої жирності, всього 2,3 г (вказано на 100 г продукту). Вміст вуглеводів теж у межі класичної сметани - 3,1 грама. Ця інформація для тих, хто вважає, що якщо поситніші, то й корисніші — це зовсім не так.



Корисним буде знати, скільки калорій у ложці сметани, наприклад тим, хто хоче схуднути, або тим, хто дотримується дієти за призначенням лікаря:



Жирність, %Калорійність в 1 столовій ложці, КкалКалорійність в 1 столовій ложці, Ккал
10238.08
1531.611.06
2041.214.42
2549.617.36
3058.820.58


Використовуючи ці показники, легко визначити, наскільки збільшилася калорійність приготовленої страви.



Купівля сметана, жирність яка буває



Отже, ми вже з'ясували, що сметана, вироблена на заводі, може регулюватися по жирності за допомогою стабілізації вершків. І вже підготовлені вершки додають закваску — мікс найкращих бактерій відомих науці. Кожен мікроорганізм додає смаку сметани свою якість.Наприклад, група лакто-кекі надає продукту вершкового смаку.



На жаль, сметану часто підробляють, тому купуючи слід ретельно вивчати етикетку та брати лише у благонадійних виробників. Технічний регламент передбачає, що сметана – кисломолочний продукт, тому туди можна додавати лише молочні продукти:



Жодних інших добавок у цьому продукті бути не повинно. Якщо у складі на етикетці магазинної сметани є рослинні жири, консерванти, стабілізатори та загусники, то це вже молоковмісний продукт. Якщо виробник готує за ТУ, а не ДСТУ – це показник ненатуральності чи низької якості.



На вітринах супермаркетів можна купити сметану 10%, 15%, 20% та 25%. Вони хороші для їжі, соусів, заправок та як доповнення до основних страв. Високожирний чи жирний продукт підійде для кремів та тортів.



Норми вживання сметани різної жирності



Сметана універсальний продукт, що швидко засвоюється. Реальний будівельний матеріал м'язів, кісток. Джерело жирів та білка, які беруть участь в утворенні гормонів у чоловічому та жіночому організмах. Питання, скільки можна з'їсти сметани і не завдати шкоди здоров'ю? Висока калорійність накладає відповідальність за виборі норми споживання цього, з більшості показників, корисного продукту.



Середньостатистична річна норма споживання 6,5 кг на особу. Нескладними обчисленнями отримуємо, що на день 20 грам - 4 столові ложки. Але оскільки всі люди різні – норма у кожного своя. Розраховувати її можна з урахуванням наявності:





  • зайвої ваги;


  • захворювань;


  • фізичної активності;


  • віку;


  • статі.




Якщо є діагноз цукровий діабет або підвищений холестерин, то краще скоротити вживання до 2 ложок на добу і чітко контролювати жирність продукту.



Жирність, %В 1 чайній ложці, якВ 1 столовій ложці, як
108.0523
1511.0631.6
2014.4241.2
2517.3649.6
3020.5858.8


Доповнимо інформацію: маленьким дітям сметану починаю вводити до раціону після 1,5 річного віку.



Використання в кулінарії



У слов'янській кухні використовується у всіх категоріях страв. карасі в сметані або бефстроганів з м'яса. основі готують маринади, щоб зробити м'ясо м'яким та соковитим.



У кондитерських виробах, підходить для кремів та тіста. Згадаймо хоча б російські частування млинці зі сметаною.





  • сметана;


  • товчене печиво типу «Ювілейного»;


  • ложка цукрового піску.




Інгредієнти перемішувалися в чашці і поїдали маленькою ложечкою, повільно до отримання повного щастя.



Схожі записи:

Related

Категорії